Trump & Brexit

trumpHa külföldre utazok akkor soha sem halasztom el egy kávé mellett elolvasni a helyi lapban a hirdetéseket és természetesen a beszélgetéseket sem mulasztom el a taxisokkal. Talán ez az egyik legjobb módja az ismeretlen terep gyors felmérésére.  

Londonban a brexit előtt több taxissal is beszélgettem a brexitről  és soha nem fogom elfelejteni amit az egyik angol taxisofőr mondott: “Never underestimate the working class..”. Végignyilallt bennem és azonnal  mondtam is magamban: “ki fogják magukat szavazni az EU-ból!”. Habár most nem voltam az USA-ban taxisokkal beszélgetni, de szerintem az USA elnökválasztás esetében is áll az amit a londoni taxisofőr mondott.

A globalista, neoliberális politikai elit túl sok áldozatot hagyott maga mögött a középosztályból, főleg a helyi kék galléros rétegből. A liberális politikusok tevékenysége a választópolgárok képviselete helyett már egy jó ideje átváltott az eszme képviseletére ami nem szükségszerűen jó a helyi péknek, a gyári munkásnak, a falusi kisgazdának. Akinek meg nem tetszik a neoliberális eszme az azonnal megkapja a populista, intoleráns, antidemokrata, estenként rasszista stb. bélyeget. Természetesen a neolib politikai elit soha nem érzi a saját bőrén azon következményeket amiket mások elszenvednek miattuk. Bájos példa volt Richard Branson esete. Ő nem a politikai elit egyik döntéshozója, de az egyik mintapéldája a neoliberális oldalnak. A szuper-sikeres “jó ember”, “mindenki barátja” aki képviseli a magasabb eszmét, felszólal a nem humános dolgok miatt stb… Körülbelül egy éve meg is szólalt, hogy Európának segíteni kell és be kell fogadnia a menekülteket, a Calais tábor felszámolása embertelen stb. Erre a facebook-on meg a twitter-en sokan javasolták neki, hogy akkor ő is segítsen és a privát “kis” karib-i luxus szigetére fogadjon be menekülteket.  Lord Branson gyorsan le is kopott a témáról. (Liberal hipokracy) Majd adományoz néhány milliót, hogy jó fej maradhasson… Az ehhez és hasonló képmutatásokból van elege azoknak akik az áldozatai és nem haszonélvezői a polkorrekt gondolkodásnak. Őket szólította meg Trump.

Konklúzió:

Szerintem a Trump megnyeri az elnökválasztást. Az lepne meg, ha nem elsöprő lenne a győzelme. A piac meg nagyon nincs rá felkészülve, mint ahogy a brexit-re sem volt. Na de majd meglátjuk.. Jó játék a jóslás :)

Update:

Majdnem elfelejtettem: Történelmi csúcsot fog dönteni a fehér középosztály részvétele az elnökválasztáson.

Kategória: . | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.